Trofeul Trăsnetul Carpaților, ediția a 16-a

400 de participanți și peste 120 de copii între 3 și 14 ani au luat startul la cea de-a 16-a ediție a competiției de turism sportiv care s-a desfășurat în perioada 6 și 8 septembrie, la Cabana Voina (Lerești), Munții Iezer-Păpușa.

În acest an locul I a fost ocupat de echipa “Locul1” formată din Alexandru Stroe și Iulian Popescu. Echipa câștigătoare a reușit să parcurgă traseul montan în 4 ore de la start. La concurs au participat 12 echipe și ultima echipă a ajuns dupa 9 ore de la start.

Evenimentul Trofeul Trăsnetul Carpaților a devenit un festival montan de referință pentru iubitorii de munte, drumeție și timp de calitate în aer liber. Pornit de la o idee între prieteni în urmă cu 16 ani, festivalul a devenit un eveniment pentru întreaga familie. La competiția de turism sportiv merg adulții, la jocurile din tabără copii sunt în centrul atenției, iar seara avem mâncăruri tradiționale și concertul folk pentru întreaga familie. Este un timp de calitate petrecut în natură și toate activitățile au avut ca scop construirea unei experiențe montane complete, atât pentru începători, cât și pentru pasionații de drumeții, a declarat Marius Stroe, președinte al Asociației Trăsnetul Carpaților din Pitești.

Concursul de turism sportiv presupune echipe de câte 2-4 sportivi care parcurg o serie de probe, printre care parcurgerea unui traseu montan pe baza unei hărți în timp limitat, două probe teoretice și o probă de orientare viteză, cu desfășurare într-un poligon, în pădure.

Cupa Micilor Temerari s-a adresat copiilor cu vârste între 4 și 14 ani și a inclus probe și ateliere distractive și creative, pentru dezvoltarea abilităților de îndemânare. Copiii au participat la jocuri de tabără şi au luat parte la probe de tir cu arcul și pușca.

Trofeul Trăsnetul Carpaților s-a încheiat cu spectacolul “Folk la înălțime”, în cadrul căruia au urcat pe scenă Emeric Imre și Valentin Moldovan.

Ediția din acest an a Trofeului Trăsnetul Carpaților a fost realizată cu sprijinul sponsorilor Fundatia eMAG si Chevrolet CC. Evenimentul este unul anual, astfel că atât pasionații, cât și începătorii de drumeții montane sunt așteptați la următoarea ediție a Trofeului Trăsnetul Carpaților în vara lui 2020.