Trikids Mamaia

În funcție de terenul pe care este organizat traseul, un trialton poate fi de șosea sau cross (off-road). Ambele propun același tip de mișcare cursivă – înot, bicicletă, alergare – însă ce le diferențiază sunt echipamentul și tehnicile de ciclism și alergare. Mulți dintre cei care decid să participe la primul lor triatlon, preferă varianta de șosea, deoarece diferențele de altitudine sunt mai mici sau inexistente față de un traseu cross iar terenul nu este accidentat.

Triathlon Challenge Mamaia, organizat de echipa Smart Atletic, este cel mai mare concurs de trialton de șosea din țară și a sărbătorit anul acesta pe 10 septembrie, cea de-a 8-a ediție. Cum intenția de a promova sportul în rândul celor mici ne este comună, am continuat parteneriatul și în 2016 iar Trikids Mamaia a avut două curse, una de aquathlon și cealaltă de duathlon.

Vremea a fost suprinzător de caldă pentru septembrie, valurile nu și-au făcut apariția la proba de înot așa că micii concurenți și susținătorii lor au avut parte numai de distracție în acest weekend sportiv. Totul a început ca la carte, cu o ședință tehnică, după care s-a dat startul la proba de aquathlon, adică 100 sau 200m înot și 900m alergare. A urmat apoi cursa de duatlon, mai complexă, cu 450m alergare, 3 sau 6km bicicletă și încă o tură de alergare de 900 sau 1800m, în funcție de grupa de vârstă. Ce ne bucură foarte mult este faptul că a crescut atât numărul de copii participanți cât și proporția celor care fac sport constant. Sperăm că aceste curse i-au motivat pe cei mici să facă mișcare în mod regulat și de ce nu, să participe și la un triatlon întreg!

Foto: Andrei Valentin Drăgușanubt0a6316

bt0a6235