Triatlon Fără Asfalt la mare – ediția a 10-a

Pentru al zecelea an consecutiv, Fără Asfalt a lansat invitația la triatlonul de la mare, un eveniment unde citadinul se poate detașa de preocupările obișnuite prin mișcare, apropiere de natură și de o comunitate de oameni care aduc în fiecare an o vibrație bună pe plaja de la Micul Golf.

Intenția noastră este să organizăm mai mult decât un concurs de triatlon, ne dorim ca fiecare participant să intre în atmosfera de sărbătoare a evenimentului de vineri seara când vine să-și preia kit-ul de participare și să păstreze această stare cel puțin până duminică, la întoarcerea acasă, spun organizatorii.

Cursa în sine propune un traseu abordabil, cu distanțe adaptate în timp pentru triatloniștii amatori: înot între 800-900 m, bicicletă 32 km și alergare 6 km. Chiar dacă traseul este off-road, nu prezintă dificultăți tehnice, iar micile provocări sunt dublate de peisajele speciale din rezervația naturală Hagieni-Albești, pentru traseul de bicicletă și din rezervația marină 2 Mai – Vama Veche, pentru alergare.

Dacă anul trecut Fără Asfalt a introdus Ștafeta în familie și a oferit premiile primite de la sponsorii săi într-o variantă neobișnuită – din 10 în 10 pe clasamentul general, pentru a arăta că toți cei care ajung la finish sunt câștigători – anul acesta vor avea și un premiu pentru Cel mai simpatic nume de ștafetă. Organizatorii consideră că, la nivel amator, triatlonul trebuie să fie un fel de joacă pentru oamenii mari, o joacă unde fiecare practicant se poate exprima mai liber, mai colorat și unde predomină spiritul de echipă și prietenia.

Cele 9 ediții Fără Asfalt la mare de până acum au confirmat că majoritatea celor care se apropie de triatlon apreciază această atmosferă de deschidere și caută evenimente care au aceeași cantitate de petrecere cât competiție. Și, cum pentru orice petrecere trebuie să te pregătești puțin, Fără Asfalt îi invită pe amatori la antrenamente alături de unii dintre cei mai experimentați triatloniști români. Programele sunt accesibile pe 3atlon.ro și, dincolo de ”rețetele” de antrenament propun și sesiuni de înot, ciclism și alergare cu Ciprian Bălănescu, Mihai Baractaru, Sorin Boriceanu și Alex Diaconu.

O altă noutate este formatul de anul acesta al competiției pentru copii – cursa obișnuită de aquathlon (înot și alergare) va deveni un concurs pe echipe cu probe speciale: înot, alergare cu obstacole, vâslit pe placă și aruncare cu bila la punct fix. Pe lângă veselia copiilor, un alt motiv pentru care organizatorii au ales acest format este ca părinții să înțeleagă ideea că la sport copiii trebuie să găsească (și) distracție și să descopere în primul rând fair-play-ul și spiritul de echipă și doar apoi competiția. Cu ajutorul School Friendly, la final îi vor premia pe toți copiii.

Triatlon Fără Asfalt la mare este posibil datorită susținerii eMAG, FAN Courier, Shopmania, TYR România, Oxigen, Ursus, Provita, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, Trisport, iar cursa copiilor este implementată cu ajutorul Pigna România (School Friendly), a programului ”140 de bătăi pe minut” al Fundație eMAG, SUN Adventure și Fit&Fun.