Triatlon Fără Asfalt Intersport la mare – 7 iunie 2014

De ce triatlon?

Pentru că leagă trei discipline frumoase și propune astfel o stare de bine amplificată. Te simți bine după o ședință de înot, antrenamentul pe bicicletă înseamnă și adrenalină pe lângă tonus, iar alergarea este deja atât de populară încât n-are rost să reluăm aici motivele pentru care câștigă zilnic noi adepți.  Când le practici alternativ pe toate trei, însă, efectele cresc exponențial.

Pe lângă mișcarea cursivă, triatlonul propune ceva în plus – este vorba despre ieșirea din cadrul comun, despre descoperirea unor peisaje alternative și complexe. Pentru că triatlonul este afară. Afară din casă, din sală și, de cele mai multe ori, afară din oraș.

Nu în ultimul rând, triatlonul înseamnă competiție. Și, așa cum spuneam în articolele noastre mai vechi, competiția ne ajută pentru depășirea limitelor și pentru a deveni mai buni.

Fără Asfalt 7 iunie 2014 – proba de înot
Foto: Mircea Struțeanu

Tipuri de triatlon

Există mai multe feluri de triatlon: triatlon olimpic, pe sosea, cu probe moderate (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare), triatlon pe distante lungi (3,8 km înot, 180 km ciclism, 42 km alergare) ori triatlon cu probe tehnice pe trasee off-road.

Deși în România acest sport este la început, în ultimii ani au apărut o serie de competiții serioase, care au reușit să formeze o comunitate cu peste 2000 de membri.

Fără Asfalt 7 iunie 2014 – proba de bicicletă
Foto: Mircea Struțeanu

Tendința ni se pare una firească și considerăm că trebuie susținută. Și pentru că începând de anul trecut există în România două circuite de triatlon (unul de șosea și unul off-road), am preluat cele două circuite în cadrul programului „140 de bătăi pe minut”. Altfel spus, cele 12 concursuri de triatlon ale verii și la care participanții adună cumulativ puncte se desfăsoară anul acesta sub numele „140 de bătăi pe minut”. Și, așa cum spuneam mai sus, nu este doar sport și competiție ci este totodată o invitație de a călători în weekend către locuri speciale din România. Cu altfel de oameni și cu peisaje unice – Lacul Roșu, Lacul Sfânta Ana, Bezid sau Munții Tătaru ar putea fi doar câteva exemple de locuri unde merită să te duci să concurezi.

Fără Asfalt 7 iunie 2014 – proba de alergare

Triatlon pe românește

Sezonul a început pe 7 iunie cu triatlonul Fără Asfalt Intersport de la malul mării (2 Mai). In 2010 a fost primul triatlon pe traseu off-road din România și de atunci,la fiecare ediție, aduce un număr record de participanți.

În 2014, la start au fost 750 de concurenți care au înotat și au alergat în rezervația marină 2 Mai – Vama Veche și au mers cu bicicleta în rezervația naturală Hagieni – Albești. Conceptul ecologic al întregului eveniment este vizibil atât prin gestul organizatorilor de a curăța cele două rezervații naturale înainte de competiție, cât și prin propunerea de a redescoperi o stare de entuziasm și limpezime care riscă să fie uitată în contextul urban de fiecare zi.

Fără Asfalt 7 iunie 2014 – premierea

Partenerii tradiționali ai evenimentului sunt eMAG și FAN Courier, iar anul acesta Intersport a devenit principalul susținător al concursului. Ceea ce ne confirmă încă odată că lucrurile se îndreaptă spre normalitate și ne motivează să mergem mai departe cu programul 140 de bătăi pe minut. Pentru că oamenii au nevoie de o viață echilibrată, cu ritmuri alternative care să le stimuleze tonusul fizic și intelectual și cu provocări care să schimbe reprezentările zilei de ieri despre ce este posibil și ce nu.