Sfârșit de an școlar: centre de pregătire, laboratoare și olimpiade

Zilele trecute, la centrele de pregătire pe care le susținem au avut loc ultimele cursuri înainte de vacanța de vară.
Dacă în anul școlar 2013-2014 ne bucura succesul celor trei centre de pregătire pe care le susțineam în București (la matematică, informatică și fizică), acum satisfacția a crescut exponențial – intrăm în vacanța școlară cu 9 centre de pregătire funcționale în 5 orașe din țară: București (matematică, fizică și informatică), Cluj (matematică și informatică), Constanța (fizică), Iași (matematică) și Timișoara (matematică și informatică).

An școlar 2013-2014: 3 centre de pregătire |  1 oraș  | 400 elevi  | 44 profesori

An școlar 2014-2015: 9 centre de pregătire | 5 orașe | 1252 elevi | 107 profesori

IMG_0121_mic

Pe lângă susținerea directă a centrelor de pregătire, în luna mai am dotat cu echipamente adecvate laboratoarele de fizică din centrele de excelență deja existente în Cluj și Iași. Astfel, elevii buni din județ au condiții optime de pregătire.

Pentru studenții la informatică, finalul de an academic a adus cea de-a doua ediție a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți. Competiția a evoluat neașteptat de mult față de ediția-pilot de anul trecut, iar participanții (de trei ori mai numeroși) au fost extrem de mulțumiți, ceea ce a confirmat că am avut dreptate să sprijinim inițiativa încă de la apariție.

Pentru reprezentanții loturilor naționale, însă, vacanța de vară nu începe acum. Ei se pregătesc pentru Olimpiadele Internaționale de matematică (4-16 iulie, Thailanda), fizică (4-13 iulie, India) și informatică ( 26 iulie-2 august, Kazakhstan). Le ținem pumnii loturilor României la ultimele pregătiri pentru Olimpiadele Internaționale! Așteptăm să îi premiem, ca de obicei, în cadrul Întâlnirii cu Olimpicii, pe care anul acesta o vom organiza la începutul lunii august.

Din toamnă intenționăm să extindem activitatea centrelor de pregătire în trei orașe noi: Buzău, Brașov și Craiova, și avem în plan să organizăm și cursuri de pregătire pentru alte materii. Până atunci, însă, le urăm elevilor, studenților și profesorilor vacanță plăcută sau spor la pregătire, după caz :)