România este o țară care se clasează anual printre primele locuri la competițiile internaționale pentru elevi și studenți și în care, în mod paradoxal, nivelul mediu de pregătire al copiilor este constant în scădere. Prin programul „Hai la Olimpiadă!” urmărim ca pregătirea pentru performanță să se desfășoare în cele mai bune condiții și să oferim această posibilitate tuturor copiilor care pot și doresc să se pregătească la un nivel peste medie. Vrem să ne asigurăm că potențialul copiilor va fi cultivat corect, cu ajutorul acelor profesori valoroși care încă există în sistemul educațional românesc. În cadrul programului „Hai la Olimpiadă!” am implementat 52 de centre de pregătire pentru performanță la matematică, fizică și informatică, în 25 orașe din țară – Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Beclean, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vatra Dornei, Vaslui. În anul școlar 2020-2021, 6058 copii buni la aceste materii se pregătesc aici sub îndrumarea a 341 de profesori de elită. Contribuim, astfel, la continuarea tradiției performanței școlare și creăm premisele pentru creșterea nivelului general de educație.

Alte acțiuni ale programului vizează:

 • asigurarea echipamentelor necesare pentru școlile în care își desfășoară activitatea centrele de pregătire susținute prin programul ”Hai la Olimpiadă!”;
 • recunoașterea meritelor elevilor, studenților și profesorilor care obțin rezultate remarcabile;
 • stimularea unui mediu competitiv și motivant pentru copiii care vor să facă performanță;
 • suținerea procesului de pregătire al echipelor naționale de elevi și studenți pentru competițiile internaționale.

Ce am făcut:

 • În luna decembrie am oferit Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța două eBook reader, două seturi stilou & pix și 20 de cărți, pentru premierea câștigătorilor concursului de discursuri „Puterea cuvintelor”, dedicat studenților, cu tema „Fă-ți orașul bine!”
 • În luna noiembrie am sponsorizat Fundaţia „Institutul pentru Educaţie” pentru derularea activităților de susținere și promovare a educației cu instrumente și resurse digitale prin intermediul evenimentelor și platformelor online.
 • În iunie am sprijinit pregătirea lotului național de fizică pentru participarea la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) care s-a desfășurat on-line în perioada 20–26.06.2020 și am sponsorizat organizatorii pentru achiziția și personalizarea medaliilor. Domnul profesor Adrian Dafinei, coordonator delegat al loturilor de fizica a sprijinit organizarea EuPhO, iar Comitetul Academic a decis să considere România țară organizatoare și ca urmare a obținut drept de participare cu două echipe de elevi. Toți cei 10 elevi selectați care au participat au obținut medalii (2 medalii de aur, 7 medalii de argint și o medalie de bronz).
 • În aprilie am sprijinit în continuare Asociația Infoarena pentru participarea echipei ACM-ICPC compusă din 3 studenți de la Universitatea București, la tabăra de pregătire în domeniul programării ”Moscow Pre-Finals Workshop 2020”.
 • În martie am sprijinit Asociația Infoarena pentru organizarea concursului FMI No Stress și Colegiul Național „Spiru Haret” din București în organizarea Concursului Internațional de Informatică „Adolescent Grigore Moisil”.
 • În luna februarie am sprijinit Asociația Digital Nation pentru achiziții de produse necesare pentru dotarea, utilarea si mobilarea hub-ului de educație digitală din mun. Piatra Neamț din cadrul programului ”Generația Tech” și am sponsorizat Asociația Infoarena în vederea participării (remote) echipei ACM-ICPC a Universității București la tabăra de pregătire în domeniul programării din Petrozavodsk, Rusia.
 • În ianuarie am sprijinit Societatea de Știinte Matematice din România pentru organizarea concursului de matematică Master of Mathematics (București, 26 februarie – 2 martie 2020) și Asociația Tinerilor din liceul Nichita Stănescu „ATEENS” în vederea organizarii concursului de informatica Empowersoft.

 • În luna octombrie sponsorizat echipa de robotică „Experimento” constituită din elevi din clasele a VIII-a – a XII-a de la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, Prahova pentru achiziții de materiale si echipamente necesare pentru proiectele de robotică cât și pentru deplasarea la competiții de profil.
 • În august am sprijinit organizarea etapei naționale a ICPC (Romanian Collegiate Programming Contest).
 • În luna iulie am susținut participarea lotului national de matematică la Olimpiada Internațională de la Bath, UK.
 • Am fost alături lotului national de fizică pentru participarea la Olimpiada Europeană de Fizică de la Riga, Letonia care a avut loc la începutul lunii iunie (în perioada 31.05.- 04.06.2019) și pentru participarea la Olimpiada Internațională de Fizică din luna iulie (în perioada 06.07. – 15.07.2019) în Tel Aviv, Israel.
 • În perioada 5-13 mai, lotul national de fizică a participat la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Adelaide, Australia, și a avut parte de sprijinul nostru în achiziționarea montajului experimental și al orelor de pregătire.
 • În luna mai am sprijinit concursul online de informatică „Empowersoft – ediția V” dedicat atât elevilor de gimnaziu, cât și elevilor de liceu, evenimentul fiind structurat pe 3 categorii: programare, pagini web și soft educational / utilitar / aplicații pentru telefoane mobile. De asemenea, în această lună am sprijinit organizarea etapei naționale a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”.
 • Fiind o lună plină de evenimente, tot în luna mai, alături de BCR am venit în sprijinul Concursului Național de Matematică „Traian Lalescu” organizat de către Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
 • În aprilie am susținut Colegiul Național „Spiru Haret” din București în organizarea Concursului Internațional de Informatică „Adolescent Grigore Moisil”.
 • Tot în aprilie am premiat elevii care au obținut medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică; elevii care au obținut medalii de bronz, argint și aur la Olimpiada Națională de Informatică (secțiunea liceu); elevii care au obținut cele mai bune rezultate – premii I – la Olimpiada Națională de Informatică (secțiunea gimnaziu) și pe elevii care au obținut locurile 1, 2 și 3 la secțiunile Juniori, Seniori 1 și Seniori 2 la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică.
 • În luna martie am susținut desfășurarea evenimentului Catalysts Coding Contest care a avut loc la Iași. Acest concurs fiind dedicat pasionaților de programare, iar profesorii organizatori sunt și cei care se ocupă de pregătirea elevilor din Centrul de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! din Iași.
 • În luna februarie am susținut concursul Romanian Masters of Mathematics (ediția a 11-a, București).
 • În ianuarie am încheiat parteneriatul cu Asociatia Romana de Lingvistica Computationala în vederea susținerii participării echipei Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la tabăra internațională de programare ACM International Collegiate Programming Contest din Petrozavodsk (Rusia). Tot în luna ianuarie am susținut concursul FMI No Stress.

 • Și în acest an am fost parteneri ai Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Cluj-Napoca în perioada 3-14 iulie și am susținut participarea lotului național de fizică la Olimpiada Internațională de la Lisabona.
 • În luna iunie am sprijinit organizarea ultimului stagiu de pregătire al Echipei Olimpice a României la Bușteni, în vederea pregătirii pentru participarea la Olimpiada Internațională de Matematică, care a avut loc în perioada 3-14 iulie 2018, la Cluj-Napoca.
  Tot în luna iunie am sprijinit pregătirea lotului național de fizică, în vederea pregătirii și participării la Olimpiada Europeană de Fizică de la Moscova.
 • În perioada 5-13 mai, lotul național de fizică a participat la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Hanoi, Vietnam, și a avut parte de sprijinul nostru în achiziționarea montajului experimental și al orelor de pregătire. De menționat este faptul că România a fost singura țară invitată din afara spațiului Asia-Pacific. Luna mai s-a mai concretizat și prin susținerea și organizarea Concursului Național de Matematică pentru clasele IV-VIII “Olimpiada Satelor din România”, concurs la care au participat 148 de elevi din 35 de județe ale țării. Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, iar președintele de onoare al acestei ediții a fost dl. prof. univ. emerit dr. Dorel Duca, coordonatorul Centrului de Excelență Hai la Olimpiadă! Cluj.
 • În luna aprilie am sprijinit conform tradiției, organizarea celei de-a patra ediții a concursului online de informatică Empowersoft 2018.
  Tot în aprilie am premiat câștigătorii Olimpiadelor Naționale de Matematică și de Fizică, iar cu prilejul sărbătoririi a 105 ani de la înființarea Academiei de Studii Economice din București am sprijinit organizarea evenimentelor și acțiunilor desfășurate în acest scop.
 • În luna martie am susținut desfășurarea Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigore Moisil”, la care au participat 23 de echipe din 14 licee din țară. Concursul s-a aflat la a patra ediție și a fost organizat de elevii și profesorii Colegiului Național “Spiru Haret” din București.
  De asemenea, în această lună am sprijinit organizarea etapei regionale a Concursului Național de Matematică “Olimpiada Satelor” din România. Aceasta a avut loc la Sînmartin, județul Bihor și s-a desfășurat cu sprijinul Societății de Știinte Matematice filiala Bihor.
  Fiind un martie plin de evenimente, am venit și în sprijinul competiției Catalyst Coding Contest care a avut loc la Iași. Acest concurs dedicat pasionaților de programare, iar profesorii organizatori sunt și cei care se ocupă de pregătirea elevilor din Centrul de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! din Iași.
 • În februarie am susținut participarea a trei studenți de la Facultatea de Politehnică București la tabăra de  Moscow Pre-final workshop ACM ICPC 2018. Această tabără este o etapă a celui mai mare concurs internațional de programare ACM-ICPC și este organizată de Universitatea Tehnică din Moscova. Tot în luna februarie am susținut participarea echipei de elevi a liceului Mihai Viteazul la FIRST Tech Challenge Rusia, 2017-2018 Relic Recovery, una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume în care elevii sunt provocați să construiască, să programeze și să lucreze cu roboți după tema stabilită de FIRST International.
 • În ianuarie am încheiat parteneriatul cu Asociația Infoarena în vederea susținerii participării echipei Universității din București la tabăra internațională de programare ACM International Collegiate Programming Contest din Petrozavodsk (Rusia). Tot în luna ianuarie au reînceput cursurile în cadrul celor 31 de Centre de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă!. 

 • În noiembrie am susținut organizarea celei de a opta ediții a concursului de programare Algoritmiada. Algoritmiada este cel mai important concurs din România unde pot participa pasionaţii de informatică.
 • În octombrie s-a desfășurat cel mai mare concurs internațional de programare, ACM ICPC, unde au participat și studenți români pregătiți în cadrul programului Hai la Olimpiadă!, Echipa Univeristății din București, susținută de Fundația eMag încă din 2013, s-a clasat pe prima poziție la etapa regională. Concursurile regionale ale ACM-ICPC reunesc peste 45.000 de concurenți din 2.940 de Universități din 103 țări.
 • În octombrie au început cursurile în cele 31 de centre de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! 16 orașe găzduiesc 13 centre HLO pentru matematică, 7 centre pentru fizică și 11 pentru informatică. În toate centrele, cursurile au loc săptămânal. 4.471 de elevi sunt îndrumați de 377 de profesori de elită.
 • În septembrie a fost organizată selecția celor 6.139 elevi care s-au înscris pentru pregătire de performanță în centrele HLO.
 • În iunie am susținut pregătirea loturilor naționale de matematică și fizică în vederea participării la olimpiadele internaționale.
 • În mai am susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad (APhO) 2017 (România fiind singura țară non-asiatică invitată la acest concurs) și la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017. Tot în luna mai, am fost partenerii Societății de Științe Matematice din România (SSMR) și am susținut participarea lotului României la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO).
 • În aprilie, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică și am acordat premii elevilor cu cele mai bune rezultate.
 • În martie am susținut concursul Catalysts Coding Contest, concurs dedicat pasionaților de programare. Acest concurs a fost co-organizat de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (membrii Asociației asigură pregătirea elevilor din Centrul de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! – InfoGim).
 • În februarie am susținut organizarea concursului FMI No Stress, concurs dedicat începătorilor în domeniul algoritmicii și găzduit de Infoarena. Tot în luna februarie am încheiat parteneriate pentru susținerea concursurilor de informatică Adolescent Grigore Moisil (primul concurs de tip ACM ICPC dedicat elevilor de liceu), MindCoding și Empowersoft.
 • În ianuarie am încheiat parteneriatul cu Asociația Infoarena în vederea susținerii participării echipei Universității din București la tabăra internațională de programare ACM International Collegiate Programming Contest din Petrozavodsk (Rusia). Tot în luna ianuarie au reînceput cursurile în cadrul celor 22 de Centre de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă!. 

 • În decembrie au început cursurile în cadrul Centrului de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă!, Informatică, București.
 • În noiembrie am încheiat parteneriatul cu Asociația Studenților Informaticieni din Iași în vederea susținerii participării echipei din Iași la tabăra internațională de programare. Mai multe detalii aici.
 • În octombrie au început cursurile în cele 22 de Centre de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă!. În 2016, avem 22 de Centre de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă! – Brașov (matematică și fizică), București (matematică, informatică și fizică), Buzău (matematică și fizică), Cluj Napoca (matematică și informatică), Constanța (fizică), Iași (matematică și informatică), Timișoara (matematică, fizică și informatică), Piatra Neamț (matematică, fizică și informatică), Oradea (fizică), Baia Mare (matematică), Suceava (informatică) și Târgu Mureș (Matematică). În toate aceste Centre, cursurile au loc săptămânal. În cele 22 de Centre se pregătesc 3286 de elevi, sub îndrumarea celor 290 de profesori de elită.
 • În septembrie am organizat selecția elevilor care participă la cursurile Centrelor de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă!.
 • În septembrie, în cadrul programului Hai la Olimpiadă! am susținut organizarea Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți, ONIS 2016 la Cluj-Napoca și organizarea etapei finale a concursului Algoritmiada.
 • În august, am fost partenerii lotului României la Olimpiada Internațională de Informatică din Kazan, Federația Rusă. Tot în luna august, i-am premiat pe cei 15 medaliați din loturile de matematică, fizică și informatică și am fost parteneri ai echipei de doctori și doctoranzi care a organizat Școala de Vară „Oxford for Romania” Detalii despre Școala de Vară Oxford aici.
 • În iulie, conform tradiției, am susținut participarea loturilor României la Olimpiadele Internaționale de Fizică (OIF) – Zurich, 11-17 iulie și Matematică (OIM)  – Hong Kong, 4-16 iulie. Detalii despre ONF aici și despre OIM aici.
 • În iunie am susținut organizarea Balcaniadei de Matematică pentru Juniori – Slatina, 24-29 iunie, concurs la care au participat elevi din 18 țări. Tot în luna iunie am susținut și organizarea Conferinței Internaționale 18th International Conference on Descriptional Complexity of Formal Systems.
 • În mai am susținut organizarea concursurilor de programare MindCoding, la Cluj Napoca și Empowersoft la Ploiești. Aceste concursuri adună comunitatea pasionaților de informatică din toate liceele și universitățile din țară, contribuind la creșterea nivelului de pregătire în domenii programării și algoritmicii în rândul elevilor și studenților români.
 • În aprilie am susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad (APhO), România fiind singura țară non-asiatică invitată la acest concurs. La a treia participare consecutivă la APhO, echipa României a obținut două medalii de aur, două medalii de argint și patru de bronz. Tot în luna aprilie, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică, fizică, astronomie și astrofizică.
 • În februarie am susținut, conform tradiției, organizarea concursurilor Romanian Master of Mathematics și Romanian Master of Physics. Concursurile au fost organizate de Colegiul Național „Tudor Vianu” din București. La aceste concursuri participă cele mai bune 20 de echipe din lume (conform Clasamentului de la Olimpiadele Internaționale). Tot în luna februarie, am susținut desfășurarea Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigore Moisil”, concurs organizat de elevii și profesorii Colegiului Național „Spiru Haret” din București.
 • La sfârșitul lunii ianuarie am susținut deplasarea echipei POLI Hyperloop Team la finala concursului Hyperloop Pod Competition, organizat de Universitatea A&M în Texas, în perioada 27-30 ianuarie. Detalii aici
 • La începutul anului 2016, am dotat un laborator de informatică în cadrul Colegiul Național “Sf. Sava” din București cu 25 de computere performante, adecvate pregătirii elevilor la un nivel avansat. Aceste echipamente au fost folosite și la probele de concurs din cadrul ONIG – Olimpiadei Naționale de informatică pentru gimnaziu, 2016.

 • În octombrie, am dat din nou startul centrelor gratuite de pregătire din țară. Celor 9 centre deja existente li s-au adăugat încă 5, noi. Detalii aici.
 • În septembrie, am susținut desfășurarea finalei concursului de programare Algoritmiada. Detalii aici.
 • Pe 4 august, am organizat cea de-a patra ediție a Întâlnirii cu Olimpicii, în cadrul căreia i-am premiat pe elevii români care au obținut medalii la Olimpiadele Internaționale de matematică, informatică și fizică și pe profesorii care i-au pregătit.
 • În iunie, am susținut organizarea concursului preolimpic de fizică România-Ungaria, care anul acesta are loc la Cluj.
 • În mai, am susținut participarea lotului național de matematică la Olimpiada Internațională de Matematică și organizarea concursului de programare Empowersoft, la Ploiești.
 • În mai, am susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad, ca invitat excepțional pentru al doilea an consecutiv. Tot atunci, am dotat laboratorul de fizică al Centrului de Excelență la Fizică din Cluj.
 • În aprilie, am susținut organizarea concursului de programare MindCoding, care a avut loc la Cluj. Tot în aprilie, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică. Detalii aici.
 • În martie, au început cursurile la centrul de performanță la fizică din Constanța. Tot în martie am susținut, conform tradiției, organizarea concursului Romanian Master of Mathematics, dedicat celor mai talentați elevi din lume la matematică.
 • În februarie, am susținut dotarea Centrului de Excelență la Fizică din Iași cu echipamentele necesare.
 • La sfârșitul lunii ianuarie, am susținut din nou deplasarea echipei de studenți a Universității din București în tabăra internațională de pregătire din Petrozavodsk (Rusia), dedicată antrenamentului pentru finala mondială a concursului de programare ACM ICPC.  Tot în ianuarie, am extins centrele de pregătire pentru performanță la informatică și în Cluj și Timișoara. Detalii aici.
 • La începutul anului 2015, am dotat al doilea laborator din Ploiești cu computere performante, adecvate pregătirii elevilor la un nivel avansat – este vorba despre un laborator din Colegiul Național Mihai Viteazul, Ploiești.

 • În decembrie, am dotat cu 30 de computere noi laboratorul de informatică al Colegiului Național Ion Luca Caragiale din Ploiești și am susținut premierea elevilor din județul Prahova care au obținut rezultate bune la Olimpiadele Naționale. Tot în luna decembrie, au reînceput și cursurile la centrul de pregătire pentru performanță la informatică din București. De asemenea, au început cursurile de pregătire pentru performanță la matematică în Cluj și Iași.
 • În noiembrie, am făcut primul pas către extinderea centrelor de pregătire în alte orașe din țară. Au început cursurile de matematică și în Timișoara. Detalii și noutăți despre cursurile din orașele noi, aici. Pe 22-23 noiembrie, am continuat tradiționalul parteneriat cu concursul național de matematică Laurențiu Panaitopol. Detalii aici. Echipa de programare a Universității București s-a calificat din nou la finala mondială ACM ICPC, care va avea loc în vară. Pentru a-i ajuta să se antreneze, am sprijinit participarea lor la tabăra de pregătire organizată în noiembrie lângă Moscova. Detalii aici.
 • În weekendul 18-19 octombrie, am fost parteneri pentru organizarea în București a două concursuri cu participare internațională: etapa regională a ACM International Collegiate Programming Contest și Romanian Masters of Mathematics and Informatics. Detalii despre cum ne-am petrecut weekendul, aici. Tot în octombrie, am pornit din nou centrele gratuite de pregătire la matematică și fizică din București. Tot atunci au reînceput și cursurile la centrele de pregătire pentru performanță la informatică dedicate studenților. Detalii aici.
 • Pe 24 iulie, am organizat a treia ediție a Întâlnirii cu Olimpicii. Pentru al treilea an la rând, am avut ocazia de a-i premia pe cei 15 membri ai loturilor naționale de matematică, fizică și informatică, toți medaliați la Olimpiadele Internaționale și pe profesorii care i-au pregătit. Detalii aici. Pe 11-13 iulie, am sprijinit organizarea concursului de fizică „Universul Einstein”.
 • Am susținut pregătirea lotului național de matematică, în vederea participării la Olimpiada Internațională din Africa de Sud.
 • În luna iunie, am sprijinit organizarea World Robot Olympiad – etapa regională. La concurs au participat inclusiv elevi care au frecventat centrele de pregătire pe care am început să le sponsorizăm din luna aprilie. Detalii aici.
 • Pe 18 mai, a avut loc prima ediție a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți. Salutăm această inițiativă și suntem mândri că ne-am putut implica în organizarea primei ediții a acestei competiții. În aceeași perioadă, am susținut desfășurarea Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației, ediția 2014 și organizarea Concursului de matematică „Memorial Gheorghe Mihoc” la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București. Tot în luna mai, lotul național de fizică al României a primit invitația fără precedent de a participa în condiții excepționale la Asian Physics Olympiad. Detalii despre natura competiției și despre cum i-am sprijinit pe fizicieni, aici.
 • Loturile selectate în urma olimpiadelor naționale au început deja pregătirea pentru internaționale. Ne-am implicat în prima etapă de pregătire și selecție a lotului național de informatică, desfășurată la Sovata la sfârșitul lunii aprilie, și am susținut și pregătirea lotului național de matematică. În a doua jumătate a lunii aprilie, am susținut două noi centre de pregătire, la robotică și tehnologia informației. Am sprijinit și campionatul de robotică de la Târgoviște, finala Algoritmiada și noul concurs de programare MindCoding. Detalii aici. Luna aprilie a însemnat pentru noi, ca și anul trecut, implicare în organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică. Pentru detalii despre schimbările pe care le-am observat pe parcursul ultimului an, click aici.
 • În luna martie, am dotat și al doilea laborator de la Colegiul Național Tudor Vianu cu computere noi. Am încheiat, astfel, acțiunea demarată în 2013, când am echipat primul laborator de informatică.
 • În februarie, am facilitat transportul echipei României la concursul european de robotică, desfășurat în Rusia. Echipa AutoVortex s-a întors victorioasă din Rusia!
 • În ianuarie, am donat roboți lego pentru centrul de robotică organizat la Colegiul Național Mihai Viteazul din București.
 • La început de an, am dotat unul dintre laboratoarele din Colegiul Național Grigore Moisil, din București. Laboratorul este folosit pentru desfășurarea centrelor de pregătire pe care le finanțăm.

 • În decembrie, am dotat unul dintre laboratoarele de informatică ale Colegiului Național Tudor Vianu cu 25 de computere noi.  Acest demers a fost și parte din acțiunea de extindere a centrului de pregătire le informatică, dedicat inițial elevilor din liceu. Acum, centrul este accesibil oricărui elev din București. Detalii aici.
 • În noiembrie încep cursurile pentru centrele de pregătire pentru elevi, la informatică (la Colegiul Național Tudor Vianu și Colegiul Național Grigore Moisil) și la matematică (la Societatea de Știinte Matematice din România). Centrul de pregătire la informatică pentru studenți funcționează la Universitatea București. Mai multe detalii aici. Pe 9 noiembrie, am susținut ediția 2013 a Concursului Național de Matematică Laurențiu Panaitopol. Am schimbat puțin abordarea față de anul trecut când am premiat doar secțiunea OIM (Olimpiada Internațională de Matematică) și am oferit premii tuturor câștigătorilor de la fiecare clasă. Acțiunea, alături de implementarea centrelor de pregătire, face parte din strategia noastră de a stimula câți mai mulți copii, inclusiv din clasele mici, să descopere satisfacțiile unui studiu consistent și susținut. Acum este doar o formă de antrenament care ulterior îi va ajuta să devină buni profesioniști.
 • În octombrie, am lansat centrul de pregătire pentru performanță la fizică. Sesiunile de pregătire au loc săptămânal la Colegiul Național Mihai Viteazul din Capitală. La cursuri participă cei mai buni elevi din liceele bucureștene de stat, sub îndrumarea celor mai buni profesori.
 • Pe 6 august, am organizat într-o nouă prezentare a doua ediție a „Întâlnirii cu olimpicii”, eveniment festiv în cadrul căruia i-am premiat pe elevii care s-au întors cu medalii de la Olimpiadele Internaționale de matematică, informatică și fizică și pe profesorii care i-au pregătit. Detalii despre programul evenimentului, atmosferă și invitați găsiți aici.
 • În iulie, am susținut participarea lotului național al României la Olimpiada Internațională de Fizică din Danemarca.
 • În iunie, am sprijinit organizarea finalei concursului de programare Algoritmiada, singurul concurs de acest gen deschis tuturor categoriilor de vârstă. Prin problemele propuse, Algoritmiada este și singurul concurs de programare din România care se ridică la nivelul evenimentelor internaționale. Tot acum, am susținut organizarea etapei naționale a concursului de algoritmică ACM ICPC.
 • În luna mai ne-am implicat în premierea elevilor câștigători la Concursul „Cangurul matematician”. Am sponsorizat participarea unora dintre câștigătorii concursului la tabăra internațională de la Straja, unde au avut ocazia de a participa la ateliere și concursuri menite să le cultive abilitățile practice și să le crească nivelul cunoștințelor generale.
 • Am fost partener principal pentru organizarea olimpiadelor naționale de matematică, fizică și informatică în 1-5 aprilie; prin implicarea noastră am urmărit ca aceste evenimente să capete un aer festiv și să devină de un real interes pentru toți copiii cu potențial. Click aici pentru detalii. Tot în luna aprilie, am susținut desfășurarea Campionatului Național de Robotică Cupa Chindiei, la Târgoviște. Concursul este organizat de 7 ani de câțiva profesori dedicați și îi vizează pe toți copiii pasionați de robotică.
 • Suntem principalul partener pentru susținerea taberelor de pregătire a loturilor naționale de matematică, fizică și informatică. Cu ajutorul nostru copiii calificați la lot beneficiază de condiții optime pentru studiu.
 • În luna martie, am susținut concursul internațional Master of Science 2013, organizat de Colegiul Național Tudor Vianu. La această competiție participă echipele celor mai bune țări din lista celor calificate la olimpiadele internaționale de matematică și fizică. Click aici pentru detalii.
 • În ianuarie-februarie, am susținut echipa Universității București în pregătirea la standarde internaționale pentru finala concursului internațional de programare pentru studenți ACM ICPC. Cu ajutorul Fundației eMAG, cei 5 membri au participat la cea mai importantă tabără de pregătire pentru concurs. Click aici pentru detalii.

 • În decembrie, i-am premiat pe profesorii care i-au pregătit pe copiii care au obținut medalii la olimpiadele internaționale de matematică, fizică și informatică.
 • Am sprijinit organizatorii concursului de matematică „Laurențiu Panaitopol” în noiembrie. Click aici pentru detalii.
 • Pe 24 octombrie, cu ocazia lansării Fundației, i-am premiat pe elevii câștigători ai olimpiadelor internaționale de matematică, informatică și fizică din anul 2012. Click aici pentru detalii.

 

Vom susține în continuare pregătirea copiilor buni pentru concursurile naționale și internaționale. Suntem în continuare în căutarea profesorilor valoroși din sistem, care știu să le cultive elevilor talentul.

Află mai multe despre copiii și profesorii din cadrul programului Hai la Olimpiadă! pe site-ul programului.