Olimpiadele Naționale 2013

Pentru copii a început ieri săptămâna în care școala e altfel. Asta înseamnă că în loc să stea în clasă, copiii merg la muzee, vizitează facultăți sau primesc vizitele unor profesori din facultate etc., într-un cuvânt învață altfel. Cei mai buni dintre ei, însă, nu participă la aceste activități pentru că sunt plecați la Olimpiadele Naționale.

Să organizezi un eveniment care ține o săptămână și care adună câte  500 de copii din toată țara plus profesorii însoțitori nu e deloc ușor. Apoi, tot în grija organizatorilor sunt și comisiile de profesori care se ocupă de subiecte și corectare, probele de baraj pentru selecția lotului național, festivitatea de premiere și programul alternativ pentru copii. Așa că ne-am gândit ca anul ăsta să mergem și noi la Olimpiadele Naționale de matematică, fizică și informatică și să le dăm o mână de ajutor organizatorilor.

Pe scurt, iată ce vom face la Brașov, Satu Mare și la Timișoara:

Vom organiza câte o petrecere tematică pentru copii, va fi concurs și vor fi și premii. Sperăm să fie și mult entuziasm.

Apoi, ne vom implica în organizarea festivității de premiere așa încât să fie și mai multă bucurie, și mai multă culoare, și mai multe premii.  Va fi și câte un premiu special din partea noastră pentru cea mai originală soluție oferită la problemele olimpiadei.

Și pentru că aceste evenimente ar trebui să fie de referință pentru toți copiii,  am creat câte un eveniment pe Facebook și i-am invitat pe participanți să ne spună povești de la olimpiadă, întâmplări inedite, să posteze poze sau orice alt conținut cu semnificație.  Cea mai interesantă postare câștigă un laptop.  Iată evenimentele:

Fizică

Informatică

Matematică

Vă mărturisim că ne-am entuziasmat cu aceste olimpiade naționale, iar entuziasmul nostru a fost împărtășit și de câțiva parteneri cărora le mulțumim! Este vorba despre Microsoft România, HP România și, nu în ultimul rând, Conviv Media.

Noi credem că acești copii merită o olimpiadă națională ca o sărbătoare. Olimpiada altfel. Până la urmă sunt cu toții premianți prin faptul că au ajuns acolo. Le ținem punmii în continuare!