La final de sezon competițional

Spuneam la începutul anului că a face mișcare nu are legătură doar cu performanțele sportive, ci mai ales cu performanțele personale, inclusiv profesionale. Am lansat atunci proiectul ”140 de bătăi pe minut”, ca o invitație pentru a descoperi avantajele unei vieți echilibrate prin practicarea unui sport cel puțin ca hobby. Omul modern nu poate face performanță în activitățile zilnice fără o compensare prin mișcare.

gerar

Am început programul 140BPM prin susținerea primei curse de alergare a anului, Semimaratorul Gerar. Ne-am implicat și în Forest Run Grand Prix, un circuit de alergare desfășurat din decembrie până în aprilie 2014 în aerul curat al pădurilor din împrejurimile Bucureștiului. Am fost prezenți pe 30 martie la Campionatul Național de Duatlon, organizat de Federația Română de Triatlon în București. Am oferit înscrieri gratuite pentru primii 100 de participanți cu vârste sub 22 de ani la Semimaratonul Brașovului din 5 aprilie. Pe 13 aprilie ne-am mutat la Cluj, unde am lansat aceeași invitație tinerilor sub 22 de ani pentru Maratonului Internațional Cluj-Napoca. Pe 10 mai ne-am întors în București pentru a ne oferi sprijinul în organizarea concursului de orientare pentru copii din cadrul Maratonului Regal. Pe 21 iunie, i-am premiat pe câștigătorii concursului de triatlon de distanță lungă (Ironman)  X Man Oradea.

–

cn_duatlon

Prin programul 140 de bătăi pe minut, Fundația eMAG a sponsorizat cele două circuite de triatlon desfășurate sub egida Federației Română de Triatlon.

Circuitul de triatlon offroad, Cross Triathlon Series 2014, a început pe 7 iunie in 2 Mai, jud. Constanța, cu cel mai mare triatlon în natură din țară, Triatlon Fără Asfalt la Mare. Ne-am mutat apoi la Oradea pe 28 iunie, la lacul Sfânta Ana pe 12 iulie, la Lacul Roșu pe 26 iulie, și pe 3 august la Reci. Pe 16 august am susținut prima ediție a triatlonului Fără Asfalt la munte, iar pe 13 și 14 septembrie am fost prezenți la Bezid pentru marea finală a circuitului de triatlon off-road.

Circuitul de triatlon de șosea, Romanian Triathlon Series 2014, al doilea circuit pe care Fundația eMAG l-a sponsorizat anul acesta, a început pe 6 iulie la Brașov. Pe 10 august ne aflam la Târgu Mureș pentru Campionatul Național de Triatlon, am continuat drumul până la Sf. Gheorghe pentru Cupa Trialuta, am coborât apoi în Tulcea pentru Delta Triathlon, și am terminat circuitul cu Triathlon Challenge Mamaia, marea finală și etapă de cupă europeană, moment în care i-am și premiat pe câștigătorii circuitului.

_MG_1593

Susținem evenimentele sportive care investesc în atmosfera de sărbătoare pe care trebuie să o transmită practicarea sporturilor în natură. Prin participarea la aceste evenimente, citadinul face mai mult decât să-și pune sângele în mișcare; aici are șansa să iasă din cadru și să descopere locuri speciale, provocări noi (alergarea pe munte e foarte diferită de cea din parc) si, de ce nu, își poate face prieteni noi. Dincolo de concursurile de triatlon ale verii, am descoperit aceasta atmosferă la concursurile de alergare montană Ciucas X3 și Cozia Mountain Run, Maratonul Zimbrilor de la Țarcu, Vidraru Bike Challenge și concursul de înot în mare Cupa Hamsia.

hamsia

Mai departe, dorim să aducem cât mai mulți copii și tineri aproape de practicarea sportului, pentru că formarea lor depinde și de acest capitol. În România, majoritatea celor care se apucă să facă mișcare au vârste de peste 30 de ani, probabil pentru că până atunci nu simt nevoia unui program sportiv care să completeze ritmul static al activităților zilnice. Varianta ideală însă este ca sportul să facă parte, alături de școală și distracție, din programul oricărui copil, adolescent sau tânăr. Pentru că oamenii care fac mișcare sunt mai eficienți în tot ce fac, mai optimiști, iar lumea lor e mai vie. Vom continua programul 140 de bătăi pe minut până când mesajul nostru va fi auzit de toți părinții, profesorii și tinerii care încă privesc de pe margine.

Tineți ritmul!