Kids Bikeschool

Mersul pe bicicletă se învață de mic și nu se uită niciodată! Pe 9 iulie, în centrul Brașovului micii participanți la kidsbikeschool au avut zona lor dedicată în cadrul ”Cea mai mare oră de sport – 2016” unde au fost învățați de către instructori despre siguranța în trafic și diverse tehnici ale mersului pe bicicletă – mersul printre jaloane, mers în opt, mers în linie dreaptă, semnalizare și semne rutiere.

Într-un oraș aglomerat, cu puține locuri de parcare, mersul pe bicicletă este o metodă foarte eficientă de transport, iar în România, numărul persoanelor care preferă bicicleta mersului cu mașina început să crească în ultimii ani– la fel și numărul celor care practică ciclismul ca sport sau pur și simplu ca distracție și relaxare. Creșterea numărului cicliștilor presupune și o adaptare a traficului: șoferii devin mai atenți la cei pe bicicletă iar cicliștii își asumă participarea la trafic prin cunoașterea și aplicarea regulilor de circulație. Cel mai ușor mod de a încuraja traficul civilizat este de a-i învăța pe copii încă de mici regulile rutiere și respectul față de ceilalți participanți din trafic. Și cum copiii învață totul mai ușor prin joacă, la kidsbikeschool au avut parte de distracție într-un poligon special amenajat, în care au descoperit cum să manevreze bicicleta cât mai bine.

Ne-am bucurat să susținem viitorii cicliști și sperăm să-i vedem cât mai curând și la competiții!

Organizator – Mișcarea Face Bine 2016 – SmartAtletic | Foto: Andrei Valentin Drăgușanu

bt0a6511

bt0a6464