„Hai la Olimpiadă” – cunoaște-i pe medaliați!

I-am premiat pe 24 octombrie pe copiii care au câștigat medalii în 2012 la olimpiadele internaționale – mate, fizică și info. Cu ocazia asta i-am și cunoscut puțin și trebuie să spunem că ne-am simțit… special în cele câteva ore pe care le-am petrecut împreună. Sunt spontani, plini de viață și cu personalitate. Vrem să-i cunoașteți și voi, să vedeți ce performanțe au reușit și să-i felicitați!

Lotul național de matematică:

Ștefan Ivanovici – Medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică în 2010 și cu argint în 2012, medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică în 2008, 2010, 2011 și 2012 și aur la concursul pluridisciplinar Tuymaada din Yakutia. Este anul I la Jacobs University Bremen, Germania unde studiază informatica. Intenționează să-și continue studiile în SUA.

_

Ioana Tamaș – A câștigat 4 medalii de aur și 2 de argint la olimpiadele naționale între 2007-2012, medalii de bronz la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Yacutia 2010 și la Olimpiada Europeană pentru fete 2012, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2012. Studentă în anul I la informatică la Jacobs University Bremen, Germania, dorește să participe în continuare la concursuri internaționale de matematică pentru studenți.

_

Radu Bumbăcea – A obținut 2 medalii de aur și una de argint la Olimpiadele Internaționale de Matematică și 2 medalii de aur și una de argint la Olimpiadele Balcanice de Matematică. Studiază matematica la Cambridge University, Trinity College și intenționează să continue cu un doctorat  în matematică.

_

Ștefan Spătaru – a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 2012, medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică 2011 și 2012 și medalia de argint la Olimpiada Balcanică de matematică pentru juniori 2010. A câștigat Premiul I la Olimpiada națională de matematică 2009 și premiul al II-lea în 2012, iar la fizică a obținut premiul al II-lea la Olimpiada națională în 2011. În prezent este în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică.

Octav Drăgoi – medaliat cu argint la IMO 2012 și cu aur în 2012, s-a clasat de mai multe ori pe primele locuri la concursurile naționale de matematică și a obținut medalia de aur la Balcaniadă în 2012. În prezent studiază la Harvard.

-_

Omer Cerrahoglu – Medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică 2012, are un palmares impresionant de medalii de aur și argint la competițiile naționale și internaționale de matematică și fizică. În prezent este elev al Colegiului Național Gheorghe Șincai din Baia Mare.

_

Lotul național de informatică:

Vlad Gavrilă – A obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) 2012, o medalie de argint și una de bronz în 2011 și 2010. A câștigat 10 medalii la concursurile internaționale de informatică în ultimii 4 ani și 8 locuri I la olimpiadele naționale de informatică, fizică și matematică. În prezent este în clasa a XII- a la Liceul Internațional de Informatică din București.

_

Radu Voroneanu – Medaliat cu bronz la IOI 2012, este câștigătorul altor 4 medalii de aur la competiții internaționale (matematică și informatică), două medalii de argint și două de bronz. A obținut de 4 ori locul I la olimpiadele naționale de informatică și o dată locul II. În prezent este elev în clasa a XII-a la Liceul I.L. Caragiale din Ploiești și este membru fondator al centrului pentru excelență „Centru Info1” Prahova.

_

Rareș Buhai – Medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Informatică 2012, a obținut încă 3 medalii de aur în 2012 (Olimpiada Națională de Informatică, Concursul internațional  Tuymaada – Yacutia, Balcaniada) și 4 medalii de aur, una de argint și una de bronz în anii trecuți. În prezent este elev în clasa a X-a la Liceul Liviu Rebreanu din Bistrița.

Adrian Budău – medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Informatică 2012, este în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București.

Lotul național de fizică

Tudor Giurgică – Câștigător al premiului I la Olimpiada Națională de Fizică din 2007 până în 2012, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori 2008, la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene 2010 și la Olimpiada Internațională de Fizică 2012. În prezent studiază fizica și matematica la Harvard.

Cristian Andronic – Câștigător al medaliei de aur la Olimpiada Națională de Fizică din 2011 și 2012, a fost medaliat cu aur la Concursul Internațional de Fizică Tuymaada 2011 și cu argint la Olimpiada Internațională de Fizică 2012. În prezent este elev al Liceului Internațional de Informatică București.

Sebastian Dumitru – medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Fizică 2012, în prezent este elev al Liceului Internațional de Informatică București.

Tudor Ciobanu – medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Fizică 2012, în prezent este elev al Liceului Internațional de Informatică București.

Roberta Răileanu – medaliată cu bronz în 2012 la Olimpiada Internațională de Fizică și cu argint în 2011, a câștigat medalia de aur la proba pe echipe a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (2011) și medalia de argint la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2010. În prezent studiază la Princeton și dorește să facă cercetare în astrofizică.

Te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook.