Elevii români s-au întors acasă cu 15 medalii de la Olimpiadele Internaționale de Informatică, Matematică și Fizică

Elevii români care au făcut parte din loturile olimpice de Informatică, Matematică și Fizică s-au întors de la Olimpiadele Internaționale de anul acesta cu 15 medalii: două de aur, 11 de argint și două de bronz. Programul Hai la Olimpiadă!, inițiat de Fundația eMAG și sprijinit de BCR, a susținut pregătirea celor trei loturi olimpice.

Olimpiada Internațională de Informatică

La ediția din 2016 a Olimpiadei Internaționale de Informatică, care s-a desfășurat în Kazan (Federația Rusă) în intervalul 12-18 august, elevii români au obținut patru medalii: trei de argint și una de bronz. Costin Andrei Oncescu, Andrei Costin Constantinescu și Andrei Popa au câștigat medalii de argint, iar Radu Muntean a obținut o medalie de bronz.

Olimpiada Internațională de Matematică

La cea de-a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, care a avut loc în perioada 6-16 iulie în Hong Kong, lotul olimpic de Matematică al României a obținut cinci medalii de argint și una de bronz.

Medaliile de argint au fost câștigate de Teodor Andrei Andronache, Ciprian-Mircea Bonciocat, Ovidiu Neculai Avădănei, Alexandru Pascadi și de Ioan Laurenţiu Ploscaru, iar cea de bronz a fost obținută de Tudor Plopeanu.

Olimpiada Internațională de Fizică

În ceea ce privește cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat la Zürich (Elveția) în intervalul 11-17 iulie, elevii din lotul olimpic de Fizică s-au întors acasă cu două medalii de aur și trei de argint.

Dan Ștefan Eniceicu și Răzvan Octavian Radu au reușit performanța să câștige medalii de aur, iar Robert-Iulian Răveanu, Tudor Costel Crețu și Andrei Cătălin Răduc au obținut medalii de argint.

„Și în anul școlar 2015-2016, în cadrul programului Hai la Olimpiadă!, am continuat să susținem pregătirea loturilor naționale de Informatică, Matematică și Fizică pentru concursurile internaționale. Aceste rezultate nu sunt nici episodice și nici întâmplătoare, ci sunt expresia eforturilor comunității copiilor care vor și pot să se pregătească la un nivel peste medie, sub îndrumarea profesorilor valoroși. Cei 15 medaliați sunt exponenții acestei comunități, care reușește încă să aibă rezultate excepționale, într-un sistem ale cărui rezultate generale sunt din ce în ce mai slabe. Noi îi felicităm pe elevi și pe profesori pentru rezultatele foarte bune și îi asigurăm că vom continua să îi sprijinim!”, a declarat Tudor Vlad, Președintele Fundația eMAG pentru Educație.

„BCR felicită performanța remarcabilă a olimpicilor internaționali și le mulțumește tuturor pentru munca, pasiunea și determinarea lor. Suntem mândri că putem fi alături de tinerii care vor scrie viitorul României și credem că investiția în educație și susținerea copiilor și tinerilor care vor să facă performanță este o investiție solidă în viitor. Credem că tinerii cu potențial ridicat de astăzi sunt liderii de mâine, modele de care România are nevoie. Vom continua să îi susținem, pentru că noi, toți, avem nevoie nu doar de lideri bine pregătiți, dar și de modele inspiraționale, care pot să contribuie la dezvoltarea unei societăți competitive, bazată pe valori și principii legate de muncă, determinare și urmărirea performanței”, a declarat și Ionuț Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță și cele mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță Hai la Olimpiadă!, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.