Despre noi

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012, ca răspuns la nevoia de susținere a celor capabili de performanță elevi inteligenți și profesori dedicați care nu au nevoie decât de puțin sprijin ca să se afirme. Deseori, școala nu reușește să răspundă singură nevoilor lor, motiv pentru care mare parte dintre ei ei riscă să nu-și poată pune în valoare talentul.

În prezent, derulăm trei programe, toate axate pe susținerea educației:

Hai la Olimpiadă!

Loturile de matematică, informatică și fizică ale României aduc an de an medalii de la Olimpiadele Internaționale. Cu toate acestea, înainte de 2012, puțină lume știa despre rezultatele lor excepționale. Faptul că România avea în mod constant rezultate atât de bune ne-a convins că implicarea noastră i-ar putea ajuta pe mult mai mulți copii buni să facă performanță. Am început prin a-i premia și a-i aduce în atenția presei pe olimpicii internaționali și profesorii lor, apoi ne-am adresat și copiilor care doresc să se pregătească pentru Olimpiadele Naționale sau, pur și simplu, să învețe mai multă matematică, informatică, fizică decât la școală. Acum, prin programul Hai la Olimpiadă!, Fundația eMAG susține cele mai cunoscute competiții naționale și internaționale de profil, dotează laboratoare de fizică și informatică, asigură pregătirea loturilor naționale și, în anul școlar 2019-2020, a finanțat 52 centre de pregătire în 25 de orașe din țară (Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Beclean, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vatra Dornei, Vaslui) de care au beneficiat 4.075 de elevi.

Nouă ne pasă

A fost lansat inițial în anul 2014 ca o serie de acțiuni prin care ofeream resursele necesare pregătirii școlare unor comunități cu posibilități restrânse. În 2016 am definit un mod de intervenție unitar prin implementarea de centre after-school în zone rurale. În prezent, funcționează 24 de centre after-school în care 800 de copii se pregătesc pentru a putea finaliza cel puțin ciclurile de învățământ obligatoriu.

140 de bătăi pe minut

Programul a fost lansat în ianuarie 2014 și își propune să susțină practicarea sportului ca ingredient esențial al educației, care nu poate fi completă dacă este centrată exclusiv pe partea intelectuală. În 2014, Fundația eMAG a sprijinit 26 de competiții oferind premii, înscrieri gratuite sau reduceri pentru copii și tineri.