Crăciunul face un pic mai mult pentru fiecare în parte

De la an la an ne bucurăm să descoperim că o comunitate din ce în ce mai mare se alătură programului „Nouă ne pasă”. Fără voi, cei care contribuiți în susținerea acestui program nu am fi reușit să asigurăm pentru cei aproximativ 800 de copii din familii cu o situație precară, sprijin pentru ca ei să își continue studiile.

Anul 2019 a marcat cea mai spectaculoasă expansiune a acestui program. Totul a pornit ca un plan îndrăzneț la început de an în care împreună cu partenerul Flanco ne gândeam dacă oare ar fi posibil să dublăm numărul acestor centre. Am făcut mai mult de atât. Celor 10 centre funcționale li s-au adăugat alte 14 centre tip after-school. În total, 24 de centre asigură activităţi de educaţie remedială pentru aproximativ 800 de copii din mediul rural care se află în pericol de abandon şcolar. Centrele beneficiază de sprijin financiar pentru rechizite, materiale didactice necesare, excursii pentru elevi și resurse IT & C pentru școli. De asemenea, este asigurată plata profesorilor implicați în program, dar și derularea unor acțiuni conexe precum cadouri de Crăciun.

Pentru că ne apropiem de sărbători, și noi aici, în atelierele Fundației eMAG, dar și în cele ale Flanco, am lucrat de zor la pregătirea darurilor. Am pus o carte – cât să insuflăm pasiunea pentru lectură, o căciulă – cât să le fie cald și să fie sănătoși, și, desigur, să nu iasă pe o ureche ce intră pe cealaltă –  și, o ciocolată, recunoscută pentru efectele sale generatoare de stare de bine.

Ne dorim în mod special ca ei să citească, să învețe, să continue să studieze. Am selectat unele dintre cele mai apreciate cărți în speranța că putem cultiva astfel pasiunea pentru citit și de a descoperi poate mai apoi că de fapt „oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi este obositor pentru copii să le dea întruna explicaţii” cum stă scris în Micul Prinț. Sau un exemplu de cum ne putem adapta, transforma și reuși asemenea lui Mowgli din Cartea Junglei.
Am adăugat pentru orele de la clasă, atlasele – Animalium,  Dinosarium, Historium, Evolutia – un ghidaj esential și fascinant în dezvoltarea cunoașterii celor mici.

Pentru noi, e acel moment când prețuim cel mai mult bucuria că putem dărui, când avem speranța că acești copii din centrele Nouă ne pasă – vor avea un viitor mai bun, vor cunoaște o Românie responsabilă, dedicată și atentă în a le asigura condițiile necesare pentru a-și continua studiile și a se integra armonios în societate.