Computere noi pentru laboratoarele de informatică – am extins acțiunea în Ploiești

Scriam într-un articol mai vechi că, așa cum sportivii de top au nevoie de echipamente de top, la fel și copiii talentați la informatică au nevoie de computere performante. Anul trecut, le-am venit în ajutor prin dotarea a trei laboratoare de informatică din București cu computere noi, echipate adecvat. Acțiunea a venit ca sprijin pentru centrele de pregătire pe care le-am inaugurat în București în anul școlar 2013-2014 – laboratoarele sunt folosite atât de elevii liceelor respective, cât și de copiii de la centrul de pregătire la informatică, veniți din tot Bucureștiul.

În anul școlar 2014-2015, am început să extindem centrele de pregătire și în alte orașe mari din țară, pentru că știm că peste tot există copii buni și profesori dedicați, care au nevoie doar de puțin sprijin pentru a se pune în valoare.

În decembrie 2014-ianuarie 2015, am oferit echipamente noi pentru două laboratoare de informatică ale unor școli cu tradiție din Ploiești: Colegiul Național Ion Luca Caragiale și Colegiul Național Mihai Viteazul. Laboratoarele sunt utilizate atât de elevii liceelor, cât și de copiii din județul Prahova, care vin săptămânal la Centrul Județean de Excelență inaugurat de către Inspectorat în noiembrie 2014.

computers

Ne-am orientat către Ploiești, pentru că acolo exista deja un nucleu de elevi care se pregăteau pentru performanță cu doamna profesoară Dana Lica. Din 2010, doamna profesoară ținea cursuri suplimentare de pregătire pentru performanță, chiar și fără echipamente adecvate.

„Activitățile elevilor erau însă îngrădite de lipsa dotării corespunzătoare dedicate pregătirii pentru performanță și de timpul restâns în care puteau lucra în laboratoarele colegiului”, scrie doamna prof. Lica.

Medaliile de aur și argint obținute an de an de către elevii antrenați de doamna profesoară au necesitat eforturi suplimentare (atât din partea dânsei, cât și a copiilor) pentru a atinge performanța. Acum, aceste eforturi vor putea fi direcționate către pregătirea cât mai multor copii.

„Odată cu această donație, suntem convinși de atragerea mai multor elevi către performanță și, de ce nu, către sensibilizarea și altor organizații pentru susținerea performanței în educație”, a încheiat prof. Lica, acum director al Centrului Județean de Excelență, mesajul către noi.

Ajungem din nou la concluzia că în România există un potențial mare pentru performanță. În ceea ce ne privește, ne-am propus să acordăm tot sprijinul necesar astfel încât acest potențial să fie valorificat în condiții de normalitate.