Aquathlon Fără Asfalt pentru copii

La cea de-a doua ediție a Aquathlon-ului Fără Asfalt s-au ocupat toate cele 200 de locuri alocate micilor sportivi. Acest lucru înseamnă 200 de copii fericiți, care și-au canalizat energia într-o formă de distracție sănătoasă și care cu siguranță vor mai participa la astfel de competiții.

Aquathlon-ul Fără Asfalt este o competiție prietenoasă, cu probe accesibile oricărui copil între 7 și 14 ani care știe să înoate. Intenția acestui concurs dar și a programului 140 de  bătăi pe minut este de a-i învăța pe cei mici să integreze antrenamentele sportive în programul lor și să deprindă variantele corecte de ambiție și fair play, care le vor fi de folos mai departe, în procesul de maturizare armonioasă.

Pe 5 iunie invitația a fost de a înota în mare 50 sau 150m și de a alerga pe plajă 400 sau 800m, în funcție de grupele de vârstă. Deoarece o parte importantă a participării într-o cursă este chiar planificarea ei, copiii au avut parte la început de o ședință tehnică în care le-a fost explicat traseul și câteva metode de abordare al acestuia. Au urmat apoi o încălzire generală și cele două valuri de start la proba de înot, pentru 7-9 ani și 10-14 ani.

Apa mării a avut o temperatură tocmai bună de concurs iar plaja mare din 2 Mai a găzduit cât se poate de bine proba de alergare. Sperăm că am avut 200 de copii fericiți și cel puțin tot atâția susținători entuziasmați!

Organizator – Fără Asfalt | FotoȘ Andrei Valentin Drăgușanu

bt0a6110