Alerg pentru.

Cavalerii medievali își dedicau participarea la turnir unei cauze în care credeau cu putere. Unii luptau pentru mâna unei prințese, alții pentru onoarea casei nobiliare căreia îi aparțineau ș.a.m.d.

Probabil vă întrebați care este legătura între alergare și responsabilitatea socială. Ambele marchează o tendință de re-echilibrare în contextul lumii moderne. Dacă alergarea îi redă omului echilibrul fizic și psihic după orele petrecute pe scaun, cultivarea responsabilității sociale propune reorientarea atenției și a resurselor către acele zone sociale care au nevoie de susținere.

În plus, mai există o legătură: la un moment dat alergarea devine, mai mult decât o simplă gimnastică de întreținere, calea către autodepășire. Alergătorul este un fel de cavaler modern, iar competițiile de acest gen ar fi echivalentul turnirurilor medievale. La aceste evenimente, odată cu performanțele convenționale (42.195 km sub 3 ore, de exemplu), cavalerul eliberat de armuri și purtând încălțări care amortizează șocurile își dedică eforturile unei cauze sociale.

În ceea ce ne privește, credem în performanță și suntem convinși că prin cultivarea vârfurilor și a valorilor autentice reușim să înaintăm pe drumul cel bun. Așa că ne-am înarmat cu tricouri frumos imprimate și ne-am dus să spunem despre importanța investiției în educație la Maratonul Internațional București. Alergăm din pasiune, pentru educație.

Apelului nostru i-au răspuns peste 30 de colegi, angajați ai companiei eMAG. Ziua petrecută alături de ei, în fugă sau nu, prin centrul Bucureștiului, a fost una foarte specială. Am văzut și alți cavaleri, cu mesaje de toate felurile: Alerg pentru Pădurea Copiilor, Hospice Casa Speranței, No Human Traffic, Salvați Roșia Montană etc. Le-am enumerat aici doar pe cele care mi-au atras atenția, și am făcut-o fiindcă și aceasta are legătură cu educația. Este vorba despre educația civică, unde învățăm despre a lua atitudine. Iar dacă ar fi să conturez o concluzie a zilei de ieri, aș spune că în România oamenii au început să se miște și nu (mai) sunt indiferenți.

Așadar, suntem responsabili și alergăm pentru educație. Sperăm că mesajul nostru a fost auzit și va fi transmis mai departe! Ne vom continua acțiunile de susținere a copiilor cu potențial și a profesorilor valoroși în anul școlar care tocmai a început și suntem convinși că anul viitor vor fi și mai mulți alergători pentru cauza noastră.

Turnirul a fost unul însorit, iar spre deosebire de evul mediu, la maraton nu există decât învingători!

Tudor Vlad

Președinte – Fundația eMAG