9 decembrie – dotarea laboratoarelor de informatică ale C.N. „Tudor Vianu” cu 25 computere

București, 9 decembrie 2013 – Fundația eMAG  a donat, la finalul săptămânii trecute, 25 de PC-uri de ultimă generație, complet echipate, și un server de rețea Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.

Laboratorul echipat cu noile computere va fi accesibil pentru peste 300 de elevi care învață în Colegiul Tudor Vianu, dar va fi pus și la dispoziția unui centru de pregătire destinat tuturor copiilor din București care obțin performanțe la informatică. Acest centru de pregătire va fi de asemenea finanțat de Fundația eMAG, iar elevii participanți vor avea aici cele mai bune condiții de studiu.

„Ne dorim ca toți elevii buni la informatică să aibă posibilitatea să se pregătească adecvat pentru concursurile care îi pasionează”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG. „Avem încredere că, folosind echipamente de calitate și antrenorii potriviți, acești copii vor putea să tindă spre potențialul lor maxim.”

Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” face parte din elita liceelor din România, cu accent deosebit pe performanțele obținute în domeniul informaticii. Cele 5 laboratoare ale liceului au în dotare computere vechi și neperformante, iar elevii și profesorii fac eforturi suplimentare pentru a se pregăti și concura la cele mai importante concursuri și olimpiade de informatică. Numai în 2012, aproximativ 40 de elevi din „Tudor Vianu” au concurat la Olimpiada Națională și au obținut rezultate excelente.

„Până acum, elevii lucrau pe calculatoare din 2003, cu memorie internă foarte mică, de 256 Mb. Era suficient să ruleze în același timp un antivirus și un browser și se blocau. Există numeroase site-uri de pregătire la informatică. Noi avem nevoie să fim conectați non-stop, dar ne era aproape imposibil să mai folosim internetul”, spune Victor Manz, profesor de informatică la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Fundația eMAG va dota în cursul săptămânilor următoare un al doilea laborator al Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” cu același tip de echipamente, în colaborare cu asociația părinților din Colegiu. Astfel, tradiția performanței va putea continua.

Mai multe despre această acțiune găsiți pe blogul Fundației eMAG.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG s-a lansat în octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiadă!” care urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Conceptul acțiunilor Fundației pleacă de la convingerea că în România există un important potențial pentru a face performanță în zona științelor exacte, iar acest potențial, odată descoperit și cultivat, va avea un rol important în dezvoltarea economică și socială. Partenerii principali ai Fundației eMAG sunt eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution) și ServSkills International.

www.fundatiaemag.ro

facebook.com/fundatiaemag