30 iunie 2015 – 15 elevi reprezintă România la olimpiadele internaționale de matematică, informatică și fizică

În perioada 5 iulie – 2 august vor avea loc olimpiadele internaționale de matematică, informatică și fizică. România este reprezentată prin cele trei loturi naționale, de 15 olimpici și de 7 profesori coordonatori. Prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, inițiat de Fundația eMAG și sprijinit de BCR, loturile de olimpici internaționali primesc susținerea de care au nevoie.

Între 4 – 16 iulie va avea loc olimpiada internațională de matematică. Ediția din acest an se va desfășura în Chiang Mai, Thailanda, din lotul național făcând parte Ștefan Spătaru (clasa a XII-a), Marius Bocanu (clasa a XII-a), Andrei Andronache (clasa a XI-a), Simona Diaconu (clasa a XII-a), Andrei Puiu (clasa a XII-a) și Ciprian Bonciocat (clasa a X-a). Profesorii care vor însoți lotul de matematică sunt Radu Gologan, Mihai Bălună și Cătălin Gherghe.

„Să ajungi la o competiție de acest nivel, să concurezi cu cei mai buni elevi ai lumii la matematică, fizică și informatică și să obții și un loc pe podium, nu e puțin lucru. De cele mai multe ori, această performanță înseamnă sacrificii și sute de ore de muncă. Ne-am alăturat proiectului Hai la Olimpiadă! din dorința de a susține performanța și valorile românești, și sperăm să putem întoarce înzecit efortul pe care îl fac acești olimpici”, spune Ionuț Stanimir, director de comunicare BCR.

Olimpiada Internațională de fizică va avea loc în perioada 5 – 12 iulie în Mumbay, India. Din lotul național de fizică fac parte Dan Ștefan Enceicu (clasa a XI-a), Ileana Rugină (clasa a XII-a), Tudor Costel Crețu (clasa a XII-a), Cristian Frunză (clasa a XII-a) și Răzvan Radu, juniorul lotului (clasa a X-a). Elevii se pregătesc sub îndrumarea profesorilor Adrian Dafinei și Delia Davidescu.

“Este al patrulea an când Fundația eMAG, prin programul „Hai la Olimpiadă!”, susține loturile naționale de matematică, fizică și informatică, și nu întâmplător.  În ultimii ani, absolut toți membrii loturilor naționale de matematică, informatică și fizică au adus acasă medalii de la Olimpiadele Internaționale. În mod clar, nu este vorba de un succes izolat, ci de un proces sistematic și eficient prin care profesorii selectează și antrenează cei mai buni copii. Avem, deci, dovada că potențialul pentru performanță există – mai este nevoie doar de sprijinul celor care doresc să investească în educație pentru ca el să fie pus în valoare”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Olimpiada internațională de informatică va avea loc între 26 iulie și 2 august, în Kazahstan. Lotul României este format din Alexandru Velea (clasa a XII-a), Rareș Buhai (clasa a XII-a), Valentin Hârșan (clasa a XII-a) și Andrei Popa (clasa a X-a). Elevii s-au pregătit sub îndrumarea profesorilor Adrian Panaete și Marius Nicoli.

Pe întreaga perioadă de desfășurare a olimpiadelor internaționale de matematică, informatică și fizică, cei 15 elevi olimpici ai loturilor naționale pe sunt promovați pagina de facebook facebook.com/hailaolimpiada și pe youtube.com/hailaolimpiada.

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012 în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la matematică, informatică și fizică. Începând din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de pregătire și a celor mai importante concursuri pentru elevi. Prin Hai la Olimpiadă!, profesorii din Centrele de Performanță sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale primesc premii motivante. Mai multe informații despre olimpicii celor trei loturi naționale de matematică, fizică și informatică, pe siteul proiectului: www.hailaolimpiada.ro.