29 aprilie 2014 – În premieră, lotul olimpic al României la fizică participă la Asian Physics Olympiad din Singapore

 

  • Fundația eMAG susține prezența lotului olimpic al României la fizică la cea de-a cincisprezecea ediție a Asian Physics Olympiad.
  • Evenimentul dedicat cu precădere elevilor și studenților din țările asiatice va avea loc în perioada 11-18 mai 2014 în Singapore și include participarea a 29 de țări.
  • Lotul României este singurul reprezentant din Europa, la invitația exclusivă a organizatorilor.

București, 29 aprilie 2014 –  Fundația eMAG susține participarea lotului olimpic al României la fizică în competiția Asian Physics Olympiad (AphO) organizată în perioada 11-18 mai 2014 în Singapore. Olimpicii români participă în premieră la ediția din acest an a Olimpiadei dedicate cu precădere țărilor asiatice. România devine, astfel, singura țară din Europa reprezentată la AphO ca urmare a invitației exclusive primite din partea organizatorilor.

Fundația eMAG s-a oferit să suporte o parte din cheltuielile necesare transportului lotului României la Singapore.

Credem în potențialul acestor tineri și dorim să le oferim șansa să exceleze în ceea ce fac, întrucât considerăm că ei sunt, de fapt, șansa noastră de a construi o țară mai bună. Rezultatele lor sunt incredibile, iar cei din jur nu ar trebui să rămână indiferenți în fața performanțelor lor. Prin invitația exclusivă din partea AphO, olimpicii noștri se bucură deja de recunoaștere internațională la cel mai înalt nivel”, declară Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Asian Physics Olympiad  este una din cele mai importante competiții de fizică pentru elevii din țările asiatice, dar deschise și Australiei și, în acest an, datorită lotului român, și Europei. Evenimentul este structurat după modelul implementat la International Physics Olympiad – IphO. La competiția din acest an vor fi reprezentate 29 de țări.

Problemele de la Asian Physics Olympiad au o altă vedere, mai sofisticată și mai apropiată de fizica teoretică decât cele de la Olimpiadele Internaționale,însă elevii noștri sunt foarte bine pregătiți și sunt convins că vor obține rezultate excelente și că vor confirma așteptările,” declară Adrian Dafinei, profesor coordonator al lotului de fizică.

Cine sunt performerii

Invitația lansată echipei din țara noastră certifică rezultatele excepționale obținute de elevii români la Olimpiadele Naționale și Internaționale de Fizică. Anul trecut, la Olimpiada Internațională, lotul nostru s-a clasat pe primul loc dintre echipele europene și pe locul al 5-lea mondial.

Lotul olimpic al României la fizică, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei, este alcătuit din elevii Ileana Rugină (clasa XI), Cristian Frunză (clasa XI), Gabriel Găitan (clasa XI), Dan Eniceicu (clasa X), și Tudor Crețu (clasa X), ai Liceului Internațional de Informatică din București și din Ionuț Ignat (clasa XI), elev la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța.

Rezultate deosebite obținute de elevii invitați la competiția din Singapore:

  • Aur la International Physics Olympiad 2013 – Copenhaga, Danemarca obținut de Cristian Frunză
  • Aur la European Union Science Olympiad 2013 – Luxemburg obținut de Ioan Ignat
  • Aur 2012 și 2013 la International Olympiad Tuymaada – Republica Saha, Rusia obținut de Ioan Ignat
  • Aur la European Union Science Olympiad 2014 – Atena, Grecia obținut de Tudor Crețu

Mai multe informații despre acțiunile susținute de Fundația eMAG găsiți pe site.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiadă!” care urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Conceptul acțiunilor Fundației pleacă de la convingerea că în România există un important potențial pentru a face performanță în zona științelor exacte, iar acest potențial, odată descoperit și cultivat, va avea un rol important în dezvoltarea economică și socială. Partenerii principali ai Fundației eMAG sunt eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution) și ServSkills International.

www.fundatiaemag.ro

www.facebook.com/fundatiaemag