24 iulie 2014 – Fundația eMAG premiază, pentru al treilea an consecutiv, olimpicii internaționali la Matematică, Informatică și Fizică

 • Premiile pe care Fundația eMAG le-a acordat loturilor olimpicie naționale au însumat 163.000 de lei
 • Toți cei 15 elevi membri ai loturilor olimpice ale României au obținut medalii în cadrul Olimpiadelor Internaționale de anul acesta
 • Fundația eMAG și Banca Comercială Română (BCR) sunt parteneri la Gala „Întâlnire cu Olimpicii”, în cadrul căreia au fost premiați olimpicii români

 

București, 24 iulie 2014 – Fundația eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor naționale de matematică, fizică și informatică, medaliați la Olimpiadele Internaționale de anul acesta, și pe profesorii care i-au pregătit. Premiile le-au fost acordate în cadrul Galei „Întâlnire cu Olimpicii”, ce a avut loc joi, 24 iulie, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București. Acțiunea face parte din programul „Hai la Olimpiadă!”, dedicat elevilor, studenţilor și profesorilor care fac performanță în educaţie.

Fundația eMAG a oferit premii în valoare de 163.000 de lei, acordând câte 10.000 de lei pentru olimpicii medaliați cu aur, 8.000 de lei pentru elevii care au obținut medalia de argint și 6.000 de lei pentru cei cu medalia de bronz. Profesorii pregătitori au fost recompensați cu premii în valoare de câte 3.000 de lei fiecare.

Toți cei 15 elevi membri ai echipelor din România au obținut medalii în competițiile internaționale la care au participat, astfel: patru medalii de aur, nouă medalii de argint și două medalii de bronz.

„Rezultatele excelente pe care elevii loturilor naționale le-au obținut și în 2014 în cadrul acestor competiții prestigioase ne motivează să investim în continuare în pregătirea lor. Fundația eMAG își menține angajamentul de a contribui la crearea unui cadru favorabil performanței în educație și propice dezvoltării tinerilor olimpici, pe care și l-a asumat odată cu lansarea programului „Hai la Olimpiadă!,” declară Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

 

Prin programul „Hai la Olimpiadă!”, care a debutat în octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toată țara sunt sprijiniți să atingă excelența în educație. Fundația eMAG îi susține astfel pe tinerii pasionați de studiul științelor exacte încă din fazele premergătoare participării la Olimpiadele Internaționale și investește în centre de pregătire organizate în mai multe licee din București, sesiuni de pregătire a loturilor olimpice, precum și în organizarea Olimpiadelor Naționale și participarea loturilor restrânse la Olimpiadele Internaționale.

Alături de Fundația eMAG,  Banca Comercială Română (BCR) susține valorile care pun bazele unei Românii puternice. „Tinerii elevi olimpici români, fie că este vorba de matematică, chimie, informatică, fizică sau biologie, sunt liderii de mâine – viitori medici, antreprenori, profesori, ingineri, cercetători care vor duce România mai departe și mai sus. Banca Comercială Română a devenit, cu mândrie și respect, sponsorul oficial al Lotului Internațional de Matematică al României. Suntem alături de tinerii olimpici și le suntem recunoscători pentru munca susținută, pentru seriozitatea și dedicarea din spatele fiecărei medalii”, a declarat Cătălin Caragea, Director Executiv Managementul Strategic al Riscului/ Risc Controlling BCR.

Lotul național de Matematică

Elevii lotului olimpic de matematică, coordonat de domnul profesor Radu Gologan, au obținut șase medalii, una de aur și cinci de argint, la Olimpiada Internațională de Matematică ce s-a desfășurat la Cape Town, Africa de Sud în perioada 3-13 iulie 2014:

 • Aur – Ștefan Spătaru
 • Argint – Paul Gabriel Muscă
 • Argint – Teodor Andrei Andronache
 • Argint – Viorel-Andrei Bud
 • Argint – Simona Diaconu
 • Argint – Ioan Laurențiu Ploscaru

România a ocupat locul 11 mondial și primul loc din UE la Olimpiada Internațională de Matematică.

Lotul național de Fizică

Elevii lotului național de fizică, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei și doamna profesoară Delia Davidescu, au obținut două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică ce s-a desfășurat la Astana, Kazakhstan, în perioada 13-21 iulie 2014:

 • Aur – Cristian Frunză
 • Aur – Ștefan Eniceicu
 • Argint – Denis Turcu
 • Argint – Tudor Crețu
 • Bronz – Gabriel Găitan

Lotul olimpic de fizică al României s-a clasat detașat pe primul loc dintre echipele europene prezente la concurs, performanță obținută pentru al doilea an consecutiv.

Lotul național de Informatică

Elevii lotului olimpic de informatică, coordonat de domnul profesor Constantin Gălățan, au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Concursul de Informatică, ce a avut loc la Taipei, Taiwan în perioada 13-20 iulie 2014, astfel:

 • Aur – Rareș Buhai
 • Argint – Alexandru Velea
 • Argint – Andrei Heidelbacher
 • Bronz –Mihai Gheorghe

Rareș Buhai a obținut a treia medalie de aur consecutivă la Olimpiada Internațională de Informatică, devenind astfel al șaselea performer din istoria concursului.

 

Mai multe detalii despre activitatea Fundației eMAG sunt disponibile pe site: www.fundatiaemag.ro.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiadă!” care urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Conceptul acțiunilor Fundației pleacă de la convingerea că în România există un important potențial pentru a face performanță în zona științelor exacte, iar acest potențial, odată descoperit și cultivat, va avea un rol important în dezvoltarea economică și socială. Partenerii principali ai Fundației eMAG sunt BCR, Conviv Media, eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution), ServSkills International și SmartPoint.

www.fundatiaemag.ro

www.facebook.com/fundatiaemag