17 decembrie 2014 – Peste 3.000 de elevi, studenți și tineri sunt beneficiarii programelor implementate de Fundația eMAG în 2014

  • 1.500 de elevi și studenți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul centrelor de pregătire pentru performanță
  • 190 de copii cu situație materială dificilă au primit ajutor pentru a avea mai ușor acces la educație
  • 1.500 de tineri au participat la cele 26 de competiții sportive în care Fundația s-a implicat ca organizator sau la care a contribuit cu premii

 

București, 17 decembrie 2014 – Peste 1.500 de elevi și studenți au beneficiat în acest an de sprijinul Fundației eMAG prin acțiunile organizate în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”. Alți 190 de copii au avut acces mai ușor la educație prin programul „Nouă ne pasă”, iar 1.500 de tineri au participat la cele 26 de competiții sportive în care Fundația s-a implicat ca organizator, sau la care a contribuit cu premii, în cadrul programului „140 de bătăi pe minut”. Toate acestea au fost posibile datorită creșterii sponsorizărilor, Fundația eMAG contorizând de la începutul anului și până în prezent 970.000 de lei, sumă cu 30% mai mare decât cea înregistrată în 2013.

Anul acesta a crescut simțitor numărul donatorilor individuali, iar ponderea contribuțiilor acestora în bugetul total al Fundației a ajuns la 50%. O contribuție importantă aici au avut-o clienții platformei eMAG.ro care au dorit să susțină programele Fundației, donațiile acestora fiind de două ori mai mari decât cele de anul trecut. Partenerului principal al Fundației, Network One Distribution, i s-a alăturat anul acesta și BCR. Companiile au făcut donații importante care au permis Fundației eMAG să își consolideze și să extindă cele trei programe.

„Anul 2014 a fost foarte important pentru noi și vrem să le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit. Extinderea centrelor de pregatire la matematică a fost posibilă datorită implicarii BCR în acest proiect. Din noiembrie au început cursurile și în Timișoara, Iași și Cluj-Napoca și urmează să începem activitatea și în Ploiești. Astfel, am făcut primul pas către transformarea centrelor de pregătire într-o resursă accesibilă la nivel național. Suntem încă în căutare de parteneri pentru centrele de fizică și informatică și sperăm să găsim și alte companii care să se responsabilizeze pentru creșterea nivelului de pregătire a potențialilor lor angajați. O altă realizare importantă a fost startul programului <<140 de bătăi pe minut>> prin care transmitem că sportul este o un capitol important al educației copiilor și un ingredient esențial pentru o viață echilibrată și susținerea performanței intelectuale”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Pe parcursul anului 2014, 70 de profesori s-au implicat în pregătirea elevilor prin susținerea de cursuri gratuite în cadrul centrelor de pregătire pentru performanță, oferindu-le sprijin în pregătirea pentru olimpiade și alte concursuri naționale și internaționale. Fundația eMAG este partener al olimpiadelor naționale de matematică, fizică și informatică, precum și al altor 12 importante concursuri naționale de științe pentru elevi și studenți.

„Cât privește anul viitor, vom continua să susținem echipele de liceeni și studenți care reprezintă România la competițiile internaționale și vom continua să extindem centrele de pregătire la matematică, fizică și informatică în marile orașe din țară. Vom deschide și un nou capitol al programului <<Hai la Olimpiadă!>> prin implementarea unor cercuri de pregătire pentru alte materii, cu scopul de a crește nivelul culturii generale a copiilor și de a le trezi interesul către lectură și studiu în general. De asemenea, prin proiectul  <<140 de bătăi pe minut>> vom continua să facilităm accesul tinerilor la activități sportive prin susținerea competițiilor, la care vom adăuga parteneriate cu școli și cluburi sportive”, a adăugat Tudor Vlad.

Despre Fundația eMAG

 

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 și susține în momentul de față 3 programe. Primul dintre acestea se numește „Hai la Olimpiadă!” și urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Cel de-al doilea, „Nouă ne Pasă”, are ca scop asigurarea accesului copiilor și comunităților la educație sau la resursele care le sunt necesare pentru a învăța. Iar cel de-al treilea program, numit “140 de bătăi pe minut” promovează practicarea sportului ca element esențial al unei vieți echilibrate.

 

Partenerii Fundației eMAG sunt BCR, Conversion, Conviv Media, Depanero, E-Boda, eMAG, Flanco, HP Romania, NOD (Network One Distribution) și SmartPoint.

 

Mai multe detalii despre activitatea Fundației eMAG sunt disponibile pe site și pe pagina de Facebook:

www.fundatiaemag.ro

www.facebook.com/fundatiaemag