16 octombrie 2014 – Cei mai buni elevi și studenți din Europa vin la București pentru cele mai dificile competiții de informatică și fizică

• Ambele competiții sunt organizate cu sprijinul Fundației eMAG

București, 16 octombrie 2014– Una dintre cele mai dificile competiții internaționale de informatică și fizică dedicate liceenilor și cel mai mare concurs universitar de programare de la nivel mondial și au loc în următoarele două zile la București: Romanian Masters of Informatics and Physics la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și etapa regională a ACM International Collegiate Programming Contest organizată la Universitatea Politehnica din București.

Bucureștiul devine, astfel, pentru două zile, gazda celor mai buni elevi și studenți din Europa la informatică și la fizică.

„Nivelul acestor concursuri dovedește încă o dată că România ocupă un loc important printre țările care pregătesc echipe foarte performante pentru aceste discipline. Ne dorim ca în câțiva ani să avem profesioniști la același nivel în România, care să atragă aici angajatori de top, astfel încât să nu mai fie nevoie ca mulți dintre acești tineri pricepuți să lucreze în străinătate”, declară Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Competițiile Romanian Masters of Informatics și Romanian Masters of Physics

Concursurile internaționale Romanian Masters of Physics, ajuns la cea de-a patra ediție, și Romanian Master of  Informatics, ajuns la a doua ediție, sunt organizate laColegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” și adună cei mai buni elevi care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de profil.

Cele două competiții reunesc 125 de participanți și vor fi organizate în zilele de 17 și 18 octombrie când elevi din România, China, Bulgaria, Kazahstan, Rusia, Macedoania și Serbia vor încerca să demonstreze performanțele personale în materie de informatică și fizică.

ACM International Collegiate Programming Contest (ACM ICPC) – faza regională pe Europa de Sud-Est

Universitatea Politehnica București va găzdui, alături de Universitatea Tehnică din Vinnytsia, Ucraina, concursul de programare ACM International Collegiate Programming Contest, faza Regională pe Europa de Sud-Est, ediția 2014.

ACM ICPC este cel mai mare concurs internațional de programare la nivel universitar, o competiție cu o tradiție de peste 40 de ani în cadrul căreia concurează reprezentanții celor mai bune universități din lume.

Concursul se va desfășura în data de 18 octombrie 2014 în paralel la cele două universități din București si Vinnytsia, cu același set de probleme și cu un singur juriu. La București vor participa 42 de echipe, dintre care 22 sunt din România, de la 11 universități din Iași, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova și București.

Echipele participante au fost selectate în cadrul etapelor locale și naționale ale concursului, la această fază participând cei mai buni studenți din sute de echipe înscrise. Echipele clasate pe primele locuri vor merge, în mai 2015, la Finala Mondială ce va fi găzduită în Maroc.

Atât Romanian Masters of Physics and Informatics, cât și etapa regională a ACM ICPC sunt realizate cu sprijinul Fundației eMAG.

Mai multe informații despre acțiunile susținute de Fundația eMAG găsiți aici.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiadă!” care urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Conceptul acțiunilor Fundației pleacă de la convingerea că în România există un important potențial pentru a face performanță în zona științelor exacte, iar acest potențial, odată descoperit și cultivat, va avea un rol important în dezvoltarea economică și socială. Partenerii principali ai Fundației eMAG sunt eMAG, Conviv Media, Flanco, NOD (Network One Distribution), Smartpoint și ServSkills International.

www.fundatiaemag.ro

www.facebook.com/fundatiaemag