„140 de bătăi pe minut” la Campionatul Național de Duatlon

Duatlon înseamnă două probe de alergare și una de ciclism. Iar Campionatul Național de Duatlon a însemnat în 2014 peste 500 de oameni dornici de mișcare adunați în centrul Bucureștiului. Este un început bun, din mai multe puncte de vedere:

Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG, alături de Ciprian Bălănescu, campion național la duatlon și Ivan Patzaichin

–

• Mai întâi, pentru că acest Campionat Național s-a putut ține în centrul Capitalei, ceea ce ar putea fi un semn că orașul începe să semene cu alte capitale europene, deja celebre pentru evenimentele sportive cu zeci de mii de participanți;
  • Apoi, pentru că numărul participanților a fost unul record. Altfel spus, lumea a început să aprecieze mișcarea și pulsul accelerat în timpul liber;
  • Nu în ultimul rând, pentru că la start au fost foarte mulți copii, cu părinți care îi încurajau de pe margine, vizibil mai emoționați decât micii competitori.

Campionatul Național de Duatlon a fost organizat de Federația Română de Triatlon, iar programul „140 de bătăi pe minut” a fost partenerul evenimentului. Ambasadorii Campionatului au fost  Gabriela Szabo (actual ministru al Tineretului și Sportului) și Ivan Patzaichin. Prezența lor a confirmat faptul că demersul nostru de a sprijini aceste competiții este unul binevenit.

Ne-am întors încântați de la acest eveniment, pentru că am descoperit acolo ceva ce așteptăm de mult: mulți părinți care își învață copiii să facă și sport și numeroase persoane cu cariere bine închegate care aleg să-și petreacă weekendurile în mod activ, participând la astfel de competiții. Pentru că evenimentele de alergare, duatlon si triatlon nu sunt doar competiții sportive, ci și momente de sărbătoare, cu atmosferă destinsă și oameni cu care-ți place să te întâlnești.

În concluzie, ziua de duminică ne-a bucurat. Este foarte important că din ce în ce mai mulți oameni aleg să participe la evenimente sportive în loc să le privească la televizor. Se pare că primii pași către o societate mai sănătoasă sunt deja făcuți.

Mai multe fotografii se găsesc pe pagina de Facebook a Federației Române de Triatlon.